Készüljünk fel az allergiaszezonra!

kép forrása: https://www.allergia-szoboszlaine.hu/pollenallergia

Az allergia az a jelenség, amikor a szervezet immunrendszere a környezetben lévő ártalmatlan anyagokat -pl. polleneket- „veszélyes idegenként” észleli és túlérzékenységgel reagál rá.

Magyarországon mintegy 1,5-2 millió ember érzékeny a virágporra. A különböző virágporok keresztreakciója miatt az allergiás időszak sok embernél februártól egészen október végéig eltarthat. A globális felmelegedés hatására a pollenek mennyisége egyre fokozódik és a pollenszórási időszak is kitolódik.

Az allergia egyik leggyakoribb és legkellemetlenebb tünete a tüsszentés, amit az orrnyálkahártya irritációja indít el. Tüsszentéskor a levegő kiáramlása elsöprő erejű, akár a 120-190 km/h-s sebességet is elérheti. Ez a hasüregben lévő abdominális nyomás megsokszorozódását okozza, ami extra megterhelést jelent a gátizmokra. Sajnos az ismétlődő tüsszentés rohamok gyakori kellemetlen velejárója, hogy tüsszentések alkalmával akaratlan vizeletcsepegés lép fel. Ez a stresszinkontinencia!

A stresszinkontinencia akár egyetlen, intenzív allergia szezon alatt kialakulhat és az évek során egyre fokozódik. Sajnos ez magától nem múlik el, de az akaratlan vizeletvesztés elkerülhető. Intimfitness-szel a gátizomzat megerősödik, így a kellemetlen tünetek enyhülnek!

Ne érje váratlanul az allergia szezon! Erősítse meg a medencefenék izmait és állja a sarat! Készüljön fel az allergiaszezonra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *